Mikolai Bertics Mihály honlapja

ADVENT VAN…

Mikolai Bertics Mihály jegyzete

Már az első gyertya meggyújtásakor – mintha csak rá lenne hangolódva az ünneprontásra – a kozmopolita média tele torokkal ordítozza, szajkózza szócsövein, főoldalain: – Náci veszély!
Hát persze, hogyne. Olyan régen rettegtünk már egy jót valamitől.
De most tényleg! Létezik ezen az Isten teremtette földön még egy ilyen ország, ahol ennyi vérszomjas, rasszista, szélsőséges, náci éldegélne, és amelyikben mégis jól érzik magukat az ügyeletes rettegők? Talán egész Dél-Amerikát is felülmúljuk olykor a  szolgalelkű média hangvihara szerint.
Mióta a jobbik Magyarországért Mozgalom megalakult, nem telik el nap, hogy ne azzal kezdődne a valamelyik címoldal, főcím, vagy híradó:
„ – Szélsőjobboldaliak, fasiszták, neonácik Magyarországon!”
Él még itt rajtuk-, illetve néhány rettegő emberen kívül, bárki is ebben az országban? Amennyiben a hírek hevességét, és mennyiségét vesszük, aligha. Különösen most, adventkor, a keresztény ünnepet meggyalázva vartyogják, kárálják a közpénzeken kövérre hízott vészmadarak, hogy náci veszély van.
Nem tudják méltósággal elviselni, hogy a sok be nem váltott ígéretek miatt az emberek bizalmát teljesen elvesztették és semmittevésüknek immáron hamarosan vége. A társadalom tűrőképessége elérte a végső határt. Az istenadta NÉP pedig, akinek nem lehet felmondani, akit nem lehet leváltani, mihamarabbi elszámoltatásukat helyezte kilátásba. Szerintük, Magyarországon jelenleg éppen a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelenti a nagy veszélyt, következetesen mindaz a több mint nyolcszáznegyvenezer ember, aki bizalmat szavazott a mozgalomnak. Rikoltják ezt azok, akik mögül elfogyott-, kihátrált a tömeg, akiknek elvtársait nagy értékű sikkasztásért, csalásért, ingatlanpanama ügyeiért rendre előzetes őrizetbe veszi a hatóság. Rikácsolnak, kárálnak – visítanak – félelmükben és alaptalanul vádolnak meg közel egymillió tisztességes embert. Vajon miből merítik a bátorságot mindehhez?
Talán éppen abból, hogy eddig soha senki sem vonta őket felelősségre tévedéseikért, hazugságaikért, gaztetteikért, az alaptalan vádaskodásokért… Nem volt ilyen példa ez idáig hazánkban. De ma több mint nyolcszáznegyvenezer, tisztességes adófizető, magyar ember azt mondja: Elég!
Elég az intézményesített semmittevésből, az ország tönkretételéből, kiárusításából, elherdálásából, elég a hazaárulásból, a politikai ámokfutásból, elég abból is, hogy a XXI. században, egy európai jogállamban, bizonyos kozmopolita tömörülésekhez tartozóknak felelőtlenül lehet a felsoroltakat elkövetni.
Jó ideje, már a Magyar Gárda Mozgalom is főhír-sláger, ha szabad így fogalmaznom, mivel szervezetileg közvetlenül kapcsolódik a Jobbikhoz. Törvényeket is ültek és hoztak a betiltására. A vészharangot kongatók szerint, úgyszintén nagy veszélyt jelent országunkra, annak ellenére, hogy a mozgalom, a megalakulásától a mai napig, semmi bűncselekményt nem követett el; tagjai nem loptak vagy csaltak el semmit, nem bántalmaztak-, nem raboltak ki-, és nem öltek meg senkit. Igaz, lehetnek úgy pár százan, és ha nem vigyázunk, talán egész országunkat lerohanják. Puszta kézzel lefegyverezik a harmincezer fős rendőrségünket, harcképtelenné teszik a több mint húszezres honvédségünket (repülőket, helikoptereket, tankokat, és ágyukat is beleértve), majd ezt követően, akadályt nem ismerve, lerohanják a NATO-t, előbb Európát, majd Ázsiát, Afrikát, Amerikát… És ki tudja hol a határ?! Természetesen történelmi (Árpád-sávos) zászlóink alatt, fekete formaruhában teszik mindezt. Egyesek esküsznek rá, akár mérget is vesznek, hogy a fekete ruha félelmet kelt bennük, mert az egykori, hírhedt szervezeteknek-, a nyilas és az SS-nek az egyenruhájára emlékeztet.
Nos, a fekete ruháról mi más villanna be a számonkéréstől máris rettegő főkolomposoknak és az őket hűen kiszolgáló, kozmopolita átlagmédiának? Hát persze, hogy a nácik! És miután a Magyar Gárda tagjai feltehetően nem mezítlábas talpasok, hanem nekik is van cipőjük, ennél fogva még gyanúsabbak, mert az SS-ben is hordtak ám lábbelit.
– Na, ugye-ugye!
Szóval rettegjünk egyet, ha nincs más dolgunk; a Jobbiktól, a Magyar Gárdától, a Gyöngyösi Mártonoktól, a listázástól, a szókimondástól…. Ha pedig átlátunk az istentelenek szitáján, gyújtsuk meg az adventi gyertyát, tisztítsuk meg szívünket, hogy befogadhassuk a születendő Gyermeket, a Megváltót. Ne üljünk fel a nemzetrombolók óbégatására, mint ahogy azt a kozmopolita média szeretné.