Mikolai Bertics Mihály honlapja

átlagember

ÁTLAGEMBER-3.

Átlagember_3

Ferenczy Károly – padon ülő férfi

A háttérből figyelő átlagember vagyok, a kispadon kuporgó, fejét kezébe temető, néha csak az ujjai közül kipislogó, soha nem babérra törő, szürke eminenciás. Teremtéskor fa szerettem volna lenni, amiből bölcső, ház, istálló, jászol, bárka, kereszt, vagy koporsó készül. Terebélyes fa az útszélen, amit ősszel (ha már fölösleges a lomb, az árnyék), csak úgy, egyszerűen balta élre vágnak, tűzre dobnak és melegednek nála az emberek.
Jelentéktelen, de egyszersmind óriási jelentőséggel bíró fa. Viszont itt és most, a Teremtő akaratából, minden jó és rossz tulajdonságokkal megáldott racionális lény vagyok; átlagember, csupa szem és fül… csupa hallgatás.
Voltam eleven gyermek, egyszerre cserkész és kisdobos. Majd lettem tömeghalmazú Egy kattintás ide a folytatáshoz....

ÁTLAGEMBER-1.

A padon…

A háttérből figyelő átlagember vagyok, a kispadon kuporgó, fejét kezébe temető, néha csak az ujjai közül kipislogó, soha nem babérra törő szürke eminenciás.
Teremtéskor fa szerettem volna lenni, amiből bölcső, ház, istálló, jászol, bárka, kereszt, vagy koporsó készül. Terebélyes fa az útszélen, amit ősszel (ha már fölösleges a lomb, az árnyék), csak úgy, egyszerűen balta élre vágnak, tűzre dobnak és melegednek nála az emberek. Jelentéktelen, de egyszersmind óriási jelentőséggel bíró fa.
Viszont itt és most, a Teremtő akaratából, minden jó és rossz tulajdonságokkal megáldott racionális lény vagyok; átlagember, csupa szem és fül… csupa hallgatás. Egy kattintás ide a folytatáshoz....