Mikolai Bertics Mihály honlapja

A POLITIKAI ELIT LEVELE

Korrupció-pénz

Mikolai Bertics Mihály jegyzete

(Érzékenyeknek nem ajánlott.)

Te alja-nép, választópolgár!

Úgy érzem, hogy az elmúlt időkben nyilvánosságra került eseményekkel kapcsolatosan, pár kérdés tisztázásra szorul. Az sejlik, hogy több mint húsz évvel a “rendszerváltás” után, még mindig nem vagy tisztában a demokrácia játékszabályaival!
Igen, 300 Ft-ért ebédelek, és akár 18 millió Ft. is lehet a benzinpénzem, a költségtérítésem. És? Egyrészt mi közöd hozzá, másrészt meg ez nekem (legálisan) jár. Hallom a rikácsolásod a társadalmi igazságosságról, meg az elosztásról, meg a sok bugyuta, idealista blabládat, hogy nekem miért „igen”, neked meg miért „nem”. Ha akarod megmagyarázom:
Azé’ vazeg, mert Te egy fingszita kis senki vagy, én meg az elit.
Azé’ vazeg, mert én hozom a törvényeket! Magamnak is. És ha megszívod, – mert én úgy akarom, hogy meg kell szívd – akkor így jártál. Majd négyévenként szavazol… a legközelebbi ősödre.
Mit cincogsz? Visszahívás? Te kis senki! Ha nem tudnád, már az alkotmányt is én írtam. Gondolod, megtettem neked azt a szívességet, és beleírtam, hogy visszahívhass?
Négy év, kisbunkó! Négy év. Ez a rendszer (már a hatalomváltás óta) a négyéves diktatúrák sorozatáról szól.
Buktam már meg az elmúlt 20 évben, egyszer is? Tessék? Láttál Te már időközi választást ebben a jogállamban? Nem figyelsz, kis paraszt?!
Tényleg, kire szavaztál korábban; a szocialistákra, a liberálisokra, a demokratákra vagy a Fideszre?
Tudod miért kérdezem? Mert még azt sem vetted észre, hogy ez is qurvára mindegy. Mindegy, ki mellé húzod az ikszet, érvényes-e a szavazatod vagy sem. Mindenképpen rám szavazol. Mert egyedül belőlem választhatsz. Én egy vagyok. Az elit. A Z E L I T!
Szociáldemokrata, liberális, szocialista, meg konzervatív. Ezt a maszlagot is meg lehet veled etetni? Öcsém, hogy Te mekkora kondér vagy!
Szerinted a büfében van jobbos és balos ebéd, vagy szendvics? Ugyanazt a kenyeret zabáljuk, ugyanazt a tehenet fejjük, csak a székházra teszünk ki más-más logót, hogy tudd, éppen melyikünk az ügyeletes és szónokol napirend előtt.
A világ nem vízszintesen van felosztva, jobb- és baloldalra, hanem függőlegesen, fentre és lentre. Ja’, a “fent” én vagyok, a “lent” meg Te, kis bunkó. „A törvény szerződés, gazdagok és szegények között.” – azt hitted vicc, mi!?
Még jár a szád, hogy elkúrtuk, elkúrták az országot? És gondolod, hogy nem teszek rá vastagon? Engem addig érdekel a ganajtúró munkád, a vállalkozásod működő ereje, amíg az képes kitermelni a benzinpénzemet, a költségtérítésemet és az illetményemet. Az meg egyelőre nincs veszélyben. Zsé van, főnök és kontroll nincs. Ergo, teszek rá nagyot, vagy bele… ahogy akarom!
Tudom, neked ez most nagyon nem tetszik. Menj ki az utcára, tüntetni! Azt nem röhögjük, gondolod? Menj ki, és rázd a nyálad éjjel-nappal a Kossuth téren, de ha nem tud elaludni tőled a gyerek, ígérem, szétveretem a fejed a gumibotosokkal, a viperásokkal. – Mellesleg, utálom őket én is, de hát minden házban kell valaki, aki kisepri a szemetet.
Visszatérve a benzinpénzemre, a költségtérítésemre, qurvára utálom ha a zsebemben turkálnak. Igen, nyolcmilliárdot vettünk fel, majd’ négyszázan. Az adóemelés (ÁFA) pedig (10 millió emberen) hoz vagy kétszázmilliárdot. Igen vazeg, spórolni kell, helyrerakni, amit a bankok “elnyeltek” vagy lenyúltak! Gondoltad, hogy majd én kuporgatok neked?
Ne kezdj el most nekem rinyálni, hogy a nyomorult nejeddel, és a két kölyköddel éltek 80 ezer nettóból! Unalmas. Közlöm veled, hogy teszek rá messziről. A két xaros kölyköd is csak annyira érdekel, hogy ne dögöljenek éhen. Hogy legyen majd, akivel tíz év múlva is magamra szavaztassak. Egyébként meg mit ugatsz? Nem tetszik a proliélet? Neked is áll a zászló, el lehet ebből az országból menni, vagy lehetsz Te is politikus! Ha nem, akkor meg kuss! Te választottad, szavad sem lehet.
Négyszázan. Igen, ennyin vagyunk. Jól emlékszel, hogy az elmúlt kampányt is (mint mindegyiket) úgy kezdtük, hogy most aztán kisebb parlament lesz. Lett? Na látod! Még hogy a saját munkahelyemen csináljak létszámleépítést? C… c… c…
Mért tenném, szerinted mi a frászt kezdenék a Laci fiammal, ha nem tudnám betolni képviselőnek? Legyen kis alja-bunkó, mint Te? Viccelsz, ugye?
Szóval, Kedves alja-nép, választópolgár!
Sajnálom, hogy ilyen módon és ilyen stílusban kellett tudomásodra hoznom, amire magadtól is rájöhettél volna. Mivel nem csak birka, hanem barom is vagy, erre a megoldásra miattad kényszerültem. Nem akartalak megbántani, és az önérzeted sem akartam megsérteni, de minek után Te akkora kondér vagy, hogy kongasz az ürességtől, és képtelen voltál a tények segítségével a valóságos helyzeted felismerni alkotmányos demokráciánkban, így ez a levél nem más, mint a Te nyelvedre lefordított helyzetelemzés. Most, hogy tudod hová sorold magad, szeretnélek megkérni, hogy a fentiek figyelembevételével a szádat evésre használd, és húzzál vissza dolgozni!

2012. Budapest, Európa
Tisztelettel:
Politikai Elit