Mikolai Bertics Mihály honlapja

ADVENT 2. VASÁRNAPJA 2014

advents-2

Advent 2014

– jegyzet –

A a második adventi gyertyát gyújtjuk a koszorún. Gyors tempóban közeledik a karácsony, és lélekben is egyre jobban készülünk az Úr eljövetelére, Krisztus születésének ünnepére.
A hétköznapjainkban megkezdődött a “roham” a boltokban és a bevásárlóközpontokban. Annak ellenére, hogy az embereknek egyre kevesebb pénzük van, a karácsonyi bevásárláson ez nem látszik meg. Sokan abban versenyeznek, ki tud többet, vagy nagyobb ajándékot venni. A gyermekek szinte követelőzve várják. Jó lenne, ha az ajándékok kiválasztásában a helyes lelkület és szeretet vezérelne bennünket: a szeretett személy iránti figyelmesség és kedvesség, nem pedig az üzleti szellem!
Sokkal boldogabb az az ember, az a család, ahol az anyagiasság helyett a karácsonyfa alatt a szeretet és a békesség aranylik. Ha együtt várják a kisded Jézus születését, együtt vannak szeretetben, békességben. Ennél nagyobb ajándék nem létezik a Földön. Gondoljunk tehát erre is a várakozás időszakában, amikor a második gyertyát gyújtjuk meg az adventi koszorún!

Mikolai Bertics Mihály