Mikolai Bertics Mihály honlapja

BUÉK 2014!

BUEK2014– KÖSZÖNTŐ –

Számot vetünk az elmúlt évvel, és tervezgetjük, megálmodjuk a jövőt, a következő esztendőt. Reménykedünk, hogy a Teremtő Isten az elkövetkező időkben is segít megvalósítani céljainkat, és segít megőrizni azt a sok szépet, jót, amit eddigi akaratunkból, és az Ő segedelmével elértünk. Segít abban, hogy tanulhassunk a múltban elkövetett hibáinkból.
Mi az amire vágyunk?
Egészség, békesség, szerelem, siker, kimeríthetetlen tudás, jólét, gazdagság?
Előttünk a 2014-es év, és minden egyes új nap, újabb esély céljaink, vágyaink valóra váltására. Éppen ezért az éjféli óra kongásával, az ünnepi poharak koccanásával, magamnak és mindannyiunknak azt kívánom, hogy legyen jó egészségünk az elkövetkező esztendőben is. Legyen erőnk akkor is szeretni, amikor már úgy érezzük, csak mi vagyunk, akik szeretünk. Adjon nekünk a Jó Isten türelmet a türelmetlenekkel szemben, mosolyt az ajkunkra akkor is, amikor azt érezzük, hogy már-már a fogunk törik bele. Legyen bennünk kitartás mindenkor – még akkor is, ha kedvtelenek vagyunk. Hogy ne hátráljunk meg a nagy problémák, akadályok előtt, hiszen erősek vagyunk és megoldjuk őket. Ha erősek vagyunk felemelhetünk embereket, ezáltal mi magunk is magasztalódhatunk.
Kívánom, hogy legyen erőnk félretenni önzőségünket, ha embertársunk segítségre szorul, és mindenkor meg tudjunk bocsátani azoknak, akik makacsságból, dacból vagy csak egyszerű hiúságból képtelenek nekünk megbocsátani. Kívánom, hogy fáradtan is tudjunk szeretettel és megértéssel beszélni azokkal, akiknek szükségük van ránk.
Kívánok magamnak és mindenkinek bölcsességet, hogy megvilágosodjon bennünk mért kapjuk az akadályokat. Hogy megküzdjünk azokkal, vagy más utat választva mindig a helyeset kövessük. Bölcsességet, hogy felismerjük a mindennapok szépségét, a szeretteink fontosságát az életünkben, hogy ne akarjunk tökéletesek lenni, csak törekedjünk mindig a legjobbra. Hiszen soha nem leszünk tökéletesek, csupán frusztráljuk magunkat a gondolattal. Ellenben a legjobbra törekvés újabb és újabb sikereket eredményezhet számunkra. Bölcsességet, hogy a szürke hétköznapok apró részleteiben mindig lássuk meg a holnapok szépségét és nagyságát, valamint a nagy célok felé vezető utat.
Kívánom magamnak és mindenkinek, hogy azokkal tölthessük az elkövetkező évet is, akiket szeretünk.
Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!

Mikolai Bertics Mihály