Mikolai Bertics Mihály honlapja

NYÁR VAN!

nyár vanNyár van, és a kozmopolita média, erre tele torokkal ordítozza, szajkózza szócsövein, főoldalain:
– Náci veszély!
Hát persze, hogyne. Olyan régen rettegtünk már egy jót valamitől.
De most tényleg! Létezik ezen az Isten teremtette földön még egy ilyen ország, ahol ennyi vérszomjas, rasszista, szélsőséges, náci éldegélne? Szám szerint 1 017 550 fő, a szavazati jogukkal élőknek a 20.69 % százaléka (számadatok forrása: http://www.valasztas.hu/hu/ogyv2014/861/861_0_index.html).
Valamennyien felnőtt-, tizennyolc éven felüli, tisztességes, magyar állampolgárok. Talán egész Dél Amerikát is felülmúljuk olykor a levajazott, ügyeletes, szolgalelkű média hangvihara szerint.
Nem tisztem megvédeni egyik tömörülést, pártot vagy szervezetet sem, valószínű nem is szorulnak rá, de átlagemberként azt tapasztalom – nekem így jön le az “ügyeletes médiából” -, hogy amióta a Jobbik Magyarországért Mozgalom megalakult, nem telik el nap, hogy ne ezzel kezdődne valamelyik címoldal, főcím, vagy híradó:
„ – Szélsőjobboldaliak, fasiszták, neonácik Magyarországon!”
Él még rajtuk-, illetve néhány rettegő emberen kívül, bárki is ebben az országban?
Nos, amennyiben a hírek hevességét, és mennyiségét veszem alapul, aligha. Különösen most, a választásokat követően vartyogják, kárálják a közpénzeken kövérre hízott vészmadarak: – Náci veszély van!
Nem tudják méltósággal elviselni, hogy vesztettek, hogy a szabad-rablásnak immáron vége, és a győztesek a mihamarabbi elszámoltatásukat helyezték kilátásba. Szerintük, jelenleg éppen a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelenti a nagy veszélyt hazánkra, következetesen mindaz az 1 017 550 magyar ember, akik bizalmat szavaztak a mozgalomnak. Rikoltják ezt azok, akik mögül elfogyott-, kihátrált a tömeg, akiknek elvtársait nagy értékű sikkasztásokért, csalásért, ingatlan-ügyekért, eltitkolt-, kétes bankszámlákért vett rendre előzetes őrizetbe a hatóság. Rikácsolnak, kárálnak – visítanak – félelmükben és alaptalanul vádolnak meg 1 017 550 tisztességes állampolgárt.
Vajon miből merítik a bátorságot mindehhez? Talán éppen abból, hogy eddig soha senki sem vonta őket felelősségre hazugságaikért, gaztetteikért, az alaptalan vádaskodásokért. Ez idáig nem volt még ilyen példa hazánkban. A virággá, galambokká átvedlett veres-csillagos hordát, a rendszerváltás után, senki sem helyzete törvényen kívül, és senki sem számoltatta el. De 2014 áprilisában, 1 017 550 tisztességes, magyar ember azt mondta: – Elég!
Elég az intézményesített hazugságokból, elég a megszorításokból, a politikai ámokfutásból, elég abból is, hogy a XXI. században, egy európai jogállamban, bizonyos tömörülésekhez tartozóknak felelőtlenül lehetett a korábban felsoroltakat elkövetni.
De hát… a Jobbik nem csak “veszély” (számukra), hanem főhír-sláger is, ha szabad így fogalmaznom, mivel közvetlenül kapcsolódik 1 017 550 szavazóhoz. A vészharangot kongatók szerint mindez óriási veszély annak ellenére, hogy a mozgalom a mai napig (bizonyítottan) semmilyen szabálysértést vagy törvénybe ütköző tettet nem követett el; nem hazudoztak, loptak vagy csaltak, és nem akasztattak fel ártatlanokat, nem deportáltak senkit kényszermunkatáborokba. Igaz, már vannak több mint egymillióan. Ha nem vigyázunk, talán egész országunkat meg “agitálják”, hogy lépjen be soraikba, mint egykoron bolsevikokként ők is tették (az ezerkilencszáznegyvenes évek végén). Majd, puszta kézzel lefegyverzik a harmincezer fős rendőrségünket, harcképtelenné teszik a több mint húszezres honvédségünket (repülőket, helikoptereket, tankokat, és ágyukat is beleértve). Ezt követően, akadályt nem ismerve, lerohanják a NATO-t, előbb Európát, aztán Ázsiát, Afrikát, talán még Amerikát is… Ó, és ki tudja hol állnak meg, hol a határ?!
Természetesen történelmi jelképek-, Árpád-sávos  zászlóink alatt, fekete színű  “formaruhában” teszik majd mindezt.
Egyesek esküsznek rá, akár mérget is vesznek, hogy az öltözékük is- (a fekete nadrág, fehér ing és fekete lajbi) az egykori, hírhedt, nyilas és SS  szervezeteknek az egyenruhájára emlékeztet.
Nos, minderről mi más villanna be a számonkéréstől egyre inkább rettegő főkolomposoknak, az őket hűen kiszolgáló, kozmopolita átlagmédiának? Naná, hogy a nácik! És miután a mozgalom szavazói feltehetően nem mezítlábas talpasok, hanem nekik is van cipőjük, ennél fogva még gyanúsabbak, mert az SS-ben is hordtak ám lábbelit.
– Na, ugye-ugye!
Szóval rettegjünk egyet, ha nincs jobb dolgunk. Ha pedig mégis, akkor napozzunk, pihenjünk, elvégre nyár van. Mozogjunk, sportoljunk ha tehetjük, élvezzük a nyarat, az sokkal egészségesebb, és görcsbe se rándul tőle a gyomrunk, mint ahogy azt egyes média szeretné.

Mikolai Bertics Mihály